perjantai 3. maaliskuuta 2017

Hääkuvaus. Kääk.

Vaikka lupasin itselleni olla olematta stressissä vielä ainakaan vuoteen häiden osalta, niin eräs asia alkoi poltella takaraivossa. Se oli hääkuvaus. Tähän liittyviä stressitekijöitä on useita, ja suurin niistä on raha. Hääkuvaus on tosi kallista lystiä ammattilaisen tekemänä. Haluamme, että häissä on läsnä joku ihan kuvaamiseen keskittyvä ainakin varsinaisen juhlinnan alkuun, koska kuvathan ovat käytännössä ainoa asia, mitä juhlista jää konkreettisesti käteen. Olen itse visuaalinen ihminen ja harrastanut jossain määrin kymmenisen vuotta valokuvausta, joten kuvilla on minulle iso merkitys.

Toisaalta tunnen monia hyviä kuvaajia ja tiedän, että kuvaajamme ei olisi pakko olla ammattilainen. Harrastelija tekisi joko aivan tai lähes yhtä hyvää työtä kuin ammattilainen, ja hänelle maksamamme palkka olisi luonnollisesti pienempi. Aloin pohtia eri Facebook-kuvaajaryhmiä ja laadin jo päässäni, millaisella ilmoituksella etsisin harrastelijakuvaajaa häihimme. Todellisuudessa selvittelin kuitenkin aikatauluja ja kävi ilmi, että koska häämme ovat saaressa (paikasta lisää myöhemmin), niin viimeisen poislähtevän lautan aikaisuuden takia kuvaajan tulisi olla saaressa yön yli. Tämä nostaisi kustannuksia ja vähentäisi varmasti halukkaita kuvaajia. Mistä helkkarista siis saisimme kuvaajan, joka olisi halukas katsomaan biletystämme myöhään yöhön ja majoittumaan saareen? Lähtökohtaisesti en halua häihimme vieraita ihmisiä pyörimään enää varsinaisen biletyksen aikana. Lisäksi kuvaajan läsnäolo olisi jo muutenkin meille molemmille melkoinen kynnys, sillä lähestulkoon inhoamme kumpikin olla kuvattavina, ja meistä otetut kuvat ovat hyvin usein epäonnistuneita. Meillä ei tällä hetkellä esimerkiksi ole vielä yhtään kuvaa, jossa kumpikin näyttäisi hyvältä :D



Seuraavassa vaiheessa mietin jo siskoni kanssa, jos tämä hoitaisi hääkuvien oton, ja jos useampikin juhlaväestä osallistuisi omasta puolestaan juhlien kuvaamiseen. En kuitenkaan halua, että ihan lähipiiristä kukaan joutuu käyttämään koko häitä kuvaamiseen ja ottamaan omasta puolestaan paineita kuvatallenteiden onnistumisesta. Toisaalta hääyleisössä ei käsittääkseni ole muita kovin kuvaustaitoisia kuin siskoni, jolle en siis halua koko hommaa missään nimessä sysätä.

Apuun ehti kaasoni. Hän on graafinen suunnittelija, ja arvelin hänen tuttavapiiristään mahdollisesti löytyvän ammattitasoisen harrastelijakuvaajan. En kuitenkaan muistanut/tiennyt, että hänen poikaystävänsä on kuvaaja. Kaaso kysyi tältä suostuisiko tämä kuvaamaan, ja hänelle se sopi. Lupasi vieläpä, että saamme kuvauksen häälahjaksi! (johon tietenkään emme sellaisenaan suostu, vaan korvaamme kyllä kuvaajalle jollain keinolla tämän vaivannäön) Voisiko jopa sanoa, että kaksi kärpästä yhdellä iskulla! Kaaso on kuitenkin osan aikaa häistä sidottu omiin hommiinsa, joten tämän poikaystävän on aivan sama heilua tuo aika kameran toisella puolen. Kumpikin saavat kuitenkin hääohjelman loputtua vapaata aikaa, jolloin velvollisuudet on jo hoidettu. Parhaana osiona tässä on se, että meidän ei tarvitse pitää häissämme enää ruokailun jälkeen palkallista henkilöstöä läsnä, ja kuvaajan ollessa tuttu tulee kuvistakin varmasti rennompia ja onnistuneempia.




Eli tällä hetkellä siis hääpaikka, ruoka ja kuvaaja ovat hanskassa. Eli käytännössä ne tärkeimmät osiot. Saan tosin aivan satavarman paniikin vielä lähemmin säästä - mikäli sataa ja tuulee, niin ulkokuvaus ei tule onnistumaan. Rosalan miljöö on nimittäin sen verran ihana, että olisi mahtavaa saada hyödynnettyä ulkotilaa hääkuvissa. Olen haaveillut metsäisistä, sadunomaisista tunnelmakuvista, joissa ruska näkyisi. Postauksen kuvituskuvina on Pinterestistä kerättyjä inspiraatiokuvia, joiden pohjalta ajattelin omasta puolestani lähteä kuvausta toteuttamaan. Miehellä tuskin on asiaan mitään lisättävää :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti