tiistai 8. tammikuuta 2019

Häiden "kaiken varalta" -tarvikkeet

Etenkin syyshäiden kohdalla meille oli selvää, että tarvitsemme lukuisia eri tarpeita erinäisiin JOS-skenaarioihin. Syksyllä kaikista suurin "uhkatekijä" on selkeästi sää, joka voi olla mitä tahansa kesäisestä kamalaan loskamyrskyyn. Tarvitsimmeko loppujen lopuksi mitään näistä varalta ostetuista tuotteista, joita luettelen pian? Emme.

Varauduimme siis etenkin huonoon keliin, joka olisi saaristossa voinut olla superpaha. Meillä on yleensä reissuilla se kaikista surkein keli, joten miksi häissä ei olisi. Olin ennalta tilannut ihanan syksynlehtikuvioisen sateenvarjon siirtymiin ja kuvaukseen. Lisäksi pohdin tosiaan pääni puhki erilaisia lämmikevaihtoehtoja hartioilleni, ja tilasin sitten lopulta tekoturkisversion. Kuinka ollakaan, hääaamun sade muuttui päivää kohti mentäessä ihanaksi auringonpaisteeksi, joka puolestaan muuttui sateeksi vasta yöllä. Saimme siis sateiden välissä kirkkaan ja lämpöisen syyspäivän, kuin tilauksesta! Sateenvarjo ja turkis ovat edelleen käyttämättöminä, mutta niille löytyy kyllä jatkossa hyötykäyttöä.

Eräs skenaarioista oli myös se, että pilaisin mekkoni. Mahdollisuuksia keksittiin heti useita: kaataisin vaikka viiniä päälleni, helma repeäisi...Voisi myös käydä niin, että painava, pitkä ja lämmin mekko kävisi tukalaksi loppuillasta, ja tekisi mieli pukea muuta päälle. Tähän hätään ostin sitten kakkosmekon. Lopulta viihdyin varsinaisessa häämekossani koko illan, mutta en joutunut erityisesti varomaan sitä tietäessäni, että korvike on olemassa. Tämäkin mekko oli tarkoitus jättää myöhemmin käyttöön, ja puinkin sen jo päälleni häämatkallamme. Jatkossa aion käyttää sitä juhlissa (en häissä!).

Ainoa oikeasti käyttöön tuleva vara-asia olivat kakkoskengät. Tiesin jo etukäteen, että en tulisi jaksamaan olla hääkengissäni koko päivää. Kakkoskengät sujahtivat jalkaan häätanssin jälkeen, ja jorasin niissä loppuillan tyytyväisenä. Kengät olivat mukana myös häämatkalla siinä määrin, että toinen niistä irvistelee jo nyt pohjan liimauksen pettäessä. Liimaan pohjan toki takaisin, ja kengät pääsevät arkikäyttöön ensi kesänä.

Kokosimme hääpaikalle laatikon, jossa oli kaikkia näitä varatarvikkeita sekä ohjelman propseja. Laatikko oli kaason ja bestmanien tiedossa, jotta he osaisivat tarvittaessa hakea sieltä tavaraa. Varalla oli näiden isompien juttujen lisäksi mm. laastareita, hakaneuloja, ompelusetti, ripsiliimaa, meikkitarvikkeita, särkylääkettä, you name it. Laatikosta vietiin ennen vihkitilaisuutta äideillemme myös hääteemaiset nenäliinat itkun varalta, ja olipa minulla itsellänikin yksi mukana alttarilla. ja tuli käyttöön :)

Kannattaako sitten hankkia ja raahata häihin rutkasti sitten jos -tavaraa? Mielestäni ehdottomasti kyllä! Stressaavalle tyypille kuten minulle tekee erityisen hyvää kun tietää, että paskimmassakin skenaariossa apu on lähellä. Tämänkaltaisissa juhlissa sattuu ja tapahtuu vääjäämättä, ja mielestäni on parempi olla ylivarustautunut, kuin viettää loppujuhlat surkutellen jotain pilalle mennyttä. Omalla kohdallamme nämä hankinnat kustansivat alle 50€ (niiltä osin mitä ei ollut vielä valmiina olemassa), ja koska ne tulevat jatkokäyttöön, en laske niitä edes varsinaiseksi kustannuseräksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti