torstai 8. helmikuuta 2018

Mitä morsiamelle lämmikkeeksi?

Eräs pieni seikka on meinannut unohtua kokonaan pois hääjärjestelyistä: millä pidän itseni lämpimänä, jos jossain vaiheessa iltaa tulee kylmä. Ja ihme on, jos syyskuussa ei tule. Haluan kuitenkin mennä ulos fiilistelemään illan mittaan, ja sisälläkin voi olla vilpoista. Olen pohdiskellut erilaisia vaihtoehtoja, mutta mikään ei tässä vaiheessa oikein puhuttele toista kovemmin. En halua mitään jäykkiä ja jollain tapaa venäläisistä uusrikkaista muistuttavia valkoisia talvihää- karvahässäköitä, enkä toisaalta mitään elämänkoulua henkiviä tympeitä perusboleroita (sori, mutta jotenkin perinteiset bolerot ovat niin nähty).


Ainoina mieleeni tulevina hyvinä vaihtoehtoina lienevät joku neule, hartiahuivi ja sellainen huivimainen putkula, mikä kiepautetaan hartioiden ympäri. Eli tällainen:


Pitsisen mekon kanssa joku suhteellisen ilmava ja ehkä pitsimäinen lämmike miellyttäisi eniten omaa silmääni, ja väri voisi olla jotain luonnonvalkoisen, vaalean kullan ja puuterin välimaastosta. Toisaalta myös ihan ronski tekoturkiskääryle voisi myös toimia viikinkimorsiamen (tai siinä vaiheessa jo viikinkivaimon) lämmikkeenä.




Etenkin tuo alimmainen karvashaali olisi ehkä lähimmäksi sitä, mitä karvaosastolta hakisin.

Olisipa lähipiirissä joku niin neulomistaitoinen, että voisin vain teettää jonkun huivihörsylän itselleni! Toisaalta myös boheemit kimonomalliset koltut voisivat sopia häiden henkeen, ja niille tulisi varmasti käyttöä myös myöhemmin. Myös jokin ihan neuletakki olisi jatkokäytön kannalta oiva vaihtoehto. Saattaa olla, että lopulta kyllästyn vain etsimään jotain juuri häitä varten hankittavaa vaatetta, ja otan vain kihlajaisissakin päällä olleen hopeisen paljetti-bomberin mukaan. Periaatteessa se olisi kivasti jotain vanhaa, jolla olisi myös historiaa: ostin sen samana päivänä, kun minua kosittiin, se oli päälläni myös kosinnan hetkellä ja pidin sitä tosiaan vielä kihlajaisissakin. Noh, vielä on onneksi aikaa pohdiskella, mikä olisi kivoin ja kätevin versio lämmikkeeksi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti