keskiviikko 31. tammikuuta 2018

(viimeinkin) Valmiit hääkutsumme

Kuten syksyllä jo ehdin pohdiskelemaan, niin kutsukorttien valinnasta tuli kyllä vaikea projekti. Vaihtoehtoja oli miljoona, ja periaatteessa kortit teki mieli sekä tehdä itse että tilata valmiit. Selkeää jakomielitautia ilmassa tällä morsiolla siis. Loppujen lopuksi valmiiksi painettujen korttien käyttö kaatui siihen, etten oikein löytänyt sellaista, mistä olisin pitänyt. Kaikki periaatteessa meidän näköiset kortit jäivät jotenkin vajaiksi, eikä sitä rouhean syksyistä mutta samalla tyylikästä löytynyt. Pidemmittä puheitta, eilisen askartelutuokion tulos:


Ikuisen askartelijahamsterin luonne palkittiin jälleen. Askartelulaatikossani oli pidemmän aikaa pyörinyt noita ruskeita papereita, jotka ostin itse asiassa jo viime talvena hieman hääkortteja ajatellen. Lisäksi keräsin viime syksynä ruskan värjäämiä pieniä vaahteranlehtiä "ihan varuilta", eli jos käyttäisin niitä hääaskartelussa jollain tapaa. Näillä saikin jo aikaan sitä luonnollista syystunnelmaa, jolloin voitiin ottaa avuksi hieman kimallusta tasapainottamaan. Vahtasimme Sinellin korttipohjahyllyllä luokattoman kauan sitä oikeaa väriä, ja tämä vaalea hillitty kulta sieltä lopulta lähti mukaan. Mustalla kutsutarralla ja sydämillä saatiin kokonaisuuteen vielä kontrastia. Yllättävän kauan näiden tekemiseen sai aikaa kulumaan, etenkin lehtien liimaamisen osalta. Mutta olen kyllä erittäin tyytyväinen lopputulokseen, ja niin on mieskin! Lehtien yksilöllisyys tekee jokaisesta kortista ihan eri näköisen, ja sekä lehden koko että väri vaikuttavat heti kortin fiilikseen.

Kuvasta ei hirveästi erota, mutta pohjapahvi siis kimaltaa.
Kirjoittelin tänään kortin sisätekstiä sekä tilasin kuoret sinettivahoineen ja leimasimineen. Yritän vielä saada päätettyä sen, minkä väriselle paperille tulostaisin tekstin - kirjekuoret ovat punaiset ja sinettivaha kultaista, joten punainenkin voisi olla varteenotettava vaihtoehto. Siitä vaan ei oikein saa hyvin luettua mustaa tekstiä. Teemaväreihimme kuuluva oranssi on myös harkintalistalla.

Kutsuihin on tähän mennessä uponnut reilut 35e (yhteensä noin 25 kappaleeseen), josta jää hieman yli kaikkea materiaalia tuleviin askarteluihin. Yhtään sen halvemmaksi eivät valmiitkaan kortit olisi tulleet. Toki askarrellessa esimerkiksi ei-kimaltavaa ja pitkulaista normaalikortin muotoista pohjaa käyttämällä hinta olisi heti tippunut jonkin verran, mutta tämä on mielestäni nyt oikein hyvä ja juhlava. Vieraat voivat kuitenkin kutsusta alkaa päättelemään häiden tunnelmaa, teemavärejä ja saavat ikään kuin ensikosketuksen juhliin. En siis halunnut lähteä lähettelemään ihan jotain tusinakortteja vain halvan hinnan takia. Teemme muutenkin häissä monia asioita itse, joten periaatteessa valmiiden korttien käyttäminen olisi ollut vähän omasta linjastamme poikkeavaa. Moni varmasti myös säilyttää kutsun konkreettisena muistona häistä.

Aikaistimme muuten häitämme käytännön syistä viikolla, joten nyt juhlimmekin jo syyskuun puolella. Aion kuitenkin pistää kortit jakeluun heti, kunhan loput tykötarpeet saapuvat - juhlaväkeemme kuuluu niin paljon matkustelevaa porukkaa, että haluamme varmistua mahdollisimman monen pääsystä. Lisäksi pitkä aika antaa  kaukaa tuleville mahdollisuuden suunnitella saapumisensa juhlapaikalle, joka on parhaimmille suunnilleen tuhannen kilometrin päässä kotoa. Toki olen itse myös sellainen tyyppi, joka mieluiten tietäisi kaikki menonsa jo mahdollisimman etukäteen. Siksi oletan, että myös muut ovat samanlaisia :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti