torstai 22. helmikuuta 2018

Materialismionnea eli shaali ja huntu, vihdoin

Jos joku hankinta häiden suhteen oli hankala, niin huntu. Kerron nyt teille sellaisen hankintaprosessin että oksat pois.

Tilasin Aliexpressistä nätin hunnun jo syksyllä, olisiko ollut elo-tai syyskuussa. Saapumisessa kesti ja kesti ikuisuuden verran, kunnes sen saapumisesta Suomeen tuli viesti. Seurasin kuumeisesti sen matkaa, ja vihdoin sen piti olla saapunut kotikuntaani. Suunnilleen kyttäsin postinjakajan saapumista seuraavana aamuna. Ja sen seuraavana. Pakettia ei kuulunut, vaikka Postin seurannan mukaan sen piti olla jo jaettu minulle. Odotin pari päivää, kunnes otin yhteyttä Postiin. Siellä selviteltiin asiaa monta päivää, otettiin minuun yhteyttä useaan otteeseen ja lopulta todettiin, että ei tiedetä paketin olinpaikkaa. Luultavasti se jaettiin jollekin muulle, joka päätti pitää sen itsellään (häpeä!). Noh, koska tämä oli selkeästi Postin eikä lähettäjän vika, niin hain Postilta vahingonkorvausta. He laittoivat minulle hunnun hinnan tulemaan, lisäksi sain pari arkkia postimerkkejä. Samoilla merkeillä meidän hääkutsujakin on muuten pian lähdössä postiin :D


Toinen yritys, sama huntu samalta myyjältä. Taas tulossa kesti paljon oletettua pidempään, ja otin jo moneen kertaan yhteyttä myyjään. Tämä kehotti vain odottamaan vielä 10 päivää. Tänään tuo 10 päivää ja monta kuukautta hunnun odottelua loppui, ja otin yhteyttä vaatiakseni rahojani takaisin. No kappas, sieltä se huntu sitten kolahti postilaatikkoon! Eikun nopeasti perumaan korvausvaatimustani.

Huntuni maksoi noin kahdeksan euroa, ja on juuri sellainen kuin oletin sen olevan. Ihan jumalattoman pitkä muuten tuo kolme metriä, jotenkin en hahmottanut sen olevan noin pitkä. Pitää vielä testata tätä mekkoni kanssa, toivottavasti tuo kirkkaan valkoinen ei riitele sen värin kanssa. Siinä tapauksessa joudun hankkimaan uuden ja myymään tuon pois. Mutta että eipä ollut tähän mennessä helppo hankinta tuo, jonka piti olla juuri yksi niitä iiseimpiä hommia häissä.


Toista oli shaalin hankinta. Aliexpress palveli minua jälleen, kun klikkasin tämän alle kympin maksaneen shaalin ostoskoriini. Se saapui luokseni about kahdessa viikossa, ja oli juuri sitä mitä piti. Tämä ei mahdu kyllä kovin leveäharteisille, mutta itse kapeine hartioineni olen juuri sopivan kokoinen shaaliin. Mutta siitäkin oli kyllä etukäteen tieto tuotteen kommenttikentässä, jotka luen tämmöisten tilausten kohdalla tarkkaan. Väri vääristyy kuvassa, sen myyntinimike oli beige, mutta kyllä se on lähinnä sellainen harmahtavan vaaleanruskea. Sisällä on pehmeä vuori, joka tuntuu hyvältä ihoa vasten. Shaali vaikuttaa myös tosi lämpimältä, joten näissä pakkasissa tekisi mieli alkaa jo ottamaan sitä käyttöön..:D Olen kuitenkin erittäin tyytyväinen hankintaani! Näin sitä saa kaikkea kivaa häihin ihan murto-osalla siitä hinnasta, mitä Suomessa saisi pulittaa. Toki kotimaista työtä olisi kiva tukea, mutta siihen meillä ei tällä kertaa ole varaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti