keskiviikko 29. elokuuta 2018

Hääkuukausi alkaa ja hiusasiaa

Tänään häihin on enää tasan kuukausi! Mihin tämä aika on oikein kadonnut, etenkin tämä viimeinen puoli vuotta tuntuu menneen hurjaa vauhtia. Kuukausi on ihan älyttömän lyhyt aika, joko saa alkaa panikoimaan. Todellisuudessa kaikki järjestelyt ovat jo tosi hyvässä mallissa, eikä mitään todellista syytä stressiin ole.

Kävin viikonloppuna siskoni luona, ja hän siis on häiden osalta pääni laittautumiseen liittyvistä asioista vastaava henkilö. Eli meikki ja tukka. Kokeilimme koemeikkiä sekä -hiuksia ja otimme aikaa, kauanko niihin menee yhteensä. Iloksemme näihin kului yhteensä aikaa alle puolitoista tuntia, joten häissä laittautumiselle ei tarvinne kaikkinensa varata kuin reilu 2h (toki mieluusti enemmän, mutta mikäli tulee ns. pakkotilanne, niin 2h on riittävä aika). Meikki oli kerrasta hyvä, ainoastaan kulmiin kaipasin vähän luonnollisempaa ilmettä ja huulimeikistä kokeiltiin pari eri versiota olemattomiin huuliini. Itse juhlallisuudet mentäneen lopulta läpi ihan vaan huulikiillossa, sillä se on minulle tuttu tuote.


Pahoittelen huonoa kuvanlaatua, en tuohon hätään saanut käsiini parempaa kuvausvermettä. Hiuksiin laitettiin siis kaikenmaailman tököttien jälkeen kiharrusraudalla loivat kiharat ihan vain muutamassa osiossa, ja lopputuloksesta tuli erittäin kiva. Itse häihin tupeeraamme tyveä hieman, jotta seppele ja huntu pysyvät päässä paremmin. Kuvassa hiukset ovat siis SEURAAVANA AAMUNA, eli nukutun yön jäljiltä! Väkersin tukan yöksi vieläpä nutturalle, ja kiharat senkun kestivät. Voisi siis kuvitella, että tällä tekniikalla väsätty kampaus kestää ihan saletisti kaikenmaailman juhlinnan, varmaan myös heikon sateenkin. Inhoan itse sellaisia tosi tekemällä tehtyjä juhlakampauksia, ne eivät ole yhtään minua. Luonnollisen näköinen kihara on omaan silmääni paljon kivempi kuin tarkasti aseteltu kampaus. Lisäksi en ole kertaakaan elämässäni käynyt laitattamassa tukkaani mitään kampauksia ammattilaisilla, saa nähdä käynkökään koskaan kun kerran häätkin vedetään kotitekoisena :D

Kuten kuvastakin näkee, hiukseni ovat kasvaneet reippaasti tässä reilun vuoden kasvattelun tuloksena. Aiemmasta postauksesta tasan vuoden takaa näkee, että hiukseni ovat näyttäneet silloin tätä lyhyemmiltä, vaikka ne ovatkin kuvissa suorana. Hius on etenkin selän puolelle aseteltuna jo selkeän pitkä, ja suhteellisen hyväkuntoinen. Hormonaalisen toimintani ihmeelliset muutokset tosin ovat aiheuttaneet sen, että en pysty enää pesemään hiuksiani montaa kertaa putkeen pelkällä kananmunalla - tukka jää välillä rasvaiseksi, ja rasvoittuu nopeammin. Nyt olen pessyt hiusta keltuaisella noin joka toinen kerta, tai kun ei ole tärkeää menoa. Sen hoitavat ominaisuudet ja luonnonmukaisuus ovat kuitenkin niin suuria motivaattoreita, että en osaa luopua munapesuista vielä. Shampoopesuissa käytän Yves Rocherin luonnonmukaista shampoota, ja hoitoaineena näissä pesuissa omenaviinietikkaa. Keltuaisella pestäessä hoitoainetta ei tarvita, koska muna itsessään hoitaa. Näiden lisäksi olen jättänyt muotoilutuotteiden käytön lähestulkoon kokonaan: suihkutan tarvittaessa hiuslakan tilalla sokeri-vesiseosta, ja kuivashampoona on toiminut perunajauho. Hoitonaamiona laitan silloin tällöin yöksi päähäni kookosöljyä, ja sen jälkeen tukan nutturalle odottamaan aamuista pesua. Luonnonmukainen hiustenhoito ei siis tunnu yhtään hankalalta, kun siihen on tottunut! Käyn vielä hääviikolla ainakin muotoiluttamassa otsatukan (ettei se ole kunnon harakanpesä oman kynimiseni jäljiltä), ja leikkautan tarvittaessa myös hieman latvoja.

Olen naureskellut vaimotukille paljonkin. Tuntuu, että joka toiselle morsiamelle hiusten kasvatus häihin on hirveä velvollisuus joka on vain pakko tehdä täydellistä kampausta varten, ja sitten häiden jälkeen hiusta lyhennetään heti huomattavasti. Jotenkin ihan hassua, eikö lyhyempäänkin tukkaan saa kivoja kampauksia? Ja näyttääkö häissä edes itseltään, jos on erilainen tukka kuin yleensä? Itselläni selkeä suunnitelma oli pitää tätä minulle normaalitilaista tukkaa häiden yli, ja päässä kihisseet uudistusideat tulevat toteutukseen vasta sen jälkeen. En ole vielä ihan varma mitä aion tehdä hiuksilleni, mutta ainakin uusi värikokeilu kummittelee mielessä kahden vuoden kokeilemattomuuden jälkeen. Lyhyeksi en varmasti tule leikkaamaan piiiitkään aikaan, ehkä aavistuksenomainen kevennys toisi vähän ilmavuutta tukkaani. Minulle hiukset ovat kuitenkin iso osa ulkonäköäni, enkä tiedä, osaisinko nähdä itseäni hyvännäköisenä kovin lyhyellä letillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti