sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

Kihlajaisten koristeet valmistuu

H-hetkeen on tänään enää viikko aikaa, minkä alkaa kyllä huomata: heräilen öisin melkein paniikinomaisesti stressissä siihen, että onko juotavaa tarpeeksi, tuleehan leipomuksista syötäviä, muistetaanko varmasti kaikki...Ajattelin, että nämä kihlajaissynttärit vedetään läpi iisisti ja stressittä, mutta ei niin ei. Vanhalle kunnon kontrollifriikille jokainen paniikinmahdollisuus tulee ottaa vastaan. Toisaalta olin olettanut myös, että juhliin ilmoittautuu saapuvaksi vähemmän porukkaa kuin mitä nyt on ilmoittautunut. Oletin paljon suurempaa katoa kutsuttujen suhteen, mutta hyvä yllätyshän tämä on! Vielä noin kymmenisen ihmistä on epävarmoja tulostaan, mutta näillä näkymin noin viitisenkymmentä ihmistä tulee kuluttamaan bileidemme penkkejä. Huhhuh, en ole koskaan järkännyt juhlia noin isolle poppoolle! Etenkin juomien määrän arviointi oli todella hankalaa, sillä lähtiessämme juomanhakureissulle Viroon oli juhliin tulevien määrä todella epävarma. Lisäksi emme edelleenkään tiedä, kuinka moni on kuskina, moniko jää läheiseen hotelliin yöksi ja näin ollen, kuinka monelle juomia olisi varattava. Myös se, mitä kukakin joisi ja miten paljon mitäkin kannattaa varata, on tosi hankala ennustaa etukäteen. Lopulta laskimme melko reippaalla kädellä tarvittavat tarjoilut, ja hankimme vähän sitä sun tätä. Kerron tarkat määrät ja niiden riittävyyden juhlien jälkeen, jos siitä on jollekin apua.

Mallia koppien kuljetukseen.

Rennoin osio on ollut koristelu, joka alkoi hoitua tosiaan Pinterest-tuokioiden jälkeen kivuttomasti. Tulen käyttämään lähinnä luonnonmateriaalia ihan sen edullisuuden, hyvännäköisyyden ja toisaalta myös luonnonmukaisuuden takia. Miksi ostaa jotain älytöntä muovisilppua, joka päätyy kumminkin heti roskiin? Käytämme pippaloissa jo kertakäyttöastioita, mikä ahdistaa minua hieman. Toisaalta valtaosa kipoista on jäämistöä mieheni siskon häistä, joten huonoa omaatuntoa tässäkään kohtaa voin tuskin potea :)

Hmm mitähän näistä tulee...



Olen tosiaan tehnyt tähän mennessä pari reissua metsään koristeiden haun merkeissä. Tällä viikolla lähdin koiran kanssa lenkkeilemään lähimetsään ja hakemaan hieman mustikanvarpuja huoneenlämpöön, jotta ne avaisivat silmunsa. Nyt muutaman päivän jälkeen silmut ovat pullistuneet lupaavasti, toivottavasti ne aukeavat juuri sopivasti juhliin mennessä. Mustikoiden lisäksi pöytiin on tulossa myös oksia, sammalta ja mahdollisesti myös käpyjä. Lisäksi laitoin tilaukseen suurikukkaisia, vähän erikoisempia narsisseja. Olen edelleen hieman kahden vaiheilla siitä, teenkö pöydistä keskenään about identtisiä, vai pyöritänkö niihin muutamaa ideaa, jotta kaikki pöydät olisivat hieman eri näköisiä keskenään. Periaatteessa olisi kiva, jos pöydät olisivat "personoituja", ja kukin saisi istahtaa siihen itsestään kivoimman näköiseen. Noh, onneksi on vielä viikko aikaa, ja paikan päällä voi sitten viimeistään arpoa, mitä haluaa mihinkin...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti