maanantai 11. syyskuuta 2017

Kutsukorttipohdintaa

Nykyään tuntuu olevan hurjasti yleistymään päin, että häiden kutsukortit teetetään painofirmassa. Moni hääpari käyttää kutsuissa kuvaa itsestään. Ainakin omassa tuttavapiirissäni kutsuissa on näkynyt viime aikoina sekä painatettua kuvallista kutsua, että ihan simppeliä tekstillistä painatettua kutsua. Ilmiön tultua minulle tutuksi olen hieman etsinyt mielipidettäni siihen, ovatko kuvat kutsuissa hyvä vai huono asia, tai lähinnä tykkäänkö niistä itse. Alan olla vähitellen sitä mieltä, että se on kiva juttu. Millä kutsukorteista saisi vielä persoonallisempia kuin omalla valokuvalla? Parhaimmillaan kuvalla voi jo ilmentää häiden vuodenaikaa, tunnelmaa, luonnetta, värejä ja aivan mitä vain haluaa. Monilla voi olla valmiina joku käyttämättä jäänyt ihana kuva itsestä ja tulevasta puolisosta, joten kutsuunhan se on helppo laittaa. Myös kihlakuva on toki luonnollinen osa kutsukorttia (meillä tosin kihlakuvat käytettiin kihlajaisten kiitoskortteina, joten niitä ei enää tässä kohtaa ole järkevä hyödyntää) Painatettu kortti myös vähentää tarvetta askarteluun, ja pienen tutkimuksen perusteella painokortti voi tulla jopa halvemmaksi kuin itsetehty. Toki nämä kaksi ideaa voi yhdistää, ja askarrella itse kortin teetetystä valokuvasta. Toisaalta tykkään myös siitä aspektista, että kuvallinen kortti jää varmasti mummoille ja muille varmasti paljon helpommin säilöön kuin "vain joku" kortti.

Olen jo aikaisemmin kerännyt Pinterestin hääkansioni näyteen askarteluideoita, ja jopa ostanutkin vannoutuneena korttientekijänä potentiaalisia materiaaleja kotitekoisiin kortteihin. Jotenkin tuntuu, että kutsuihin pitäisi itse askarrellen käyttää hirveästi vaivaa, jotta niistä saisi oikeasti kivat ja erottuvat. Ei sillä, että ihan perinteiset askarrellut kortit olisivat jotenkin huonompia, mutta haluaisin vain saada spesiaalikivat kutsut. Jokunen aika sitten rupesin kuitenkin miettimään, että mitä jos sittenkin. En ole ollut ihan vakuuttunut siitä, millaisen tahtoisin askarrelluista kutsuista. Joka tapauksessa ne tulisivat vaatimaan paljon matskuja ja työtä. Toisaalta minusta ja tulevasta miehestäni on olemassa liian vähän kivoja kuvia, joten olisi kiva ottaa uusia. Koska syksy on lempivuodenaikani, syyskuvia olisi aina kiva olla olemassa.


No viikonloppuna menimme sukuloimaan, jonne myös kihlakuvaajamme/pikkusiskoni tuli. Pyysin häntä ottamaan kameransa mukaan, jotta voisimme kokeilla räpsiä joitain kuvia. Heti mummolaan tullessani näin sen edessä upean auringonkukkapellon. Siis mitä ihmettä, ihan kuin tilauksesta! Vettä tihkutti ja poikaystävää ei huvittanut sitten lainkaan mennä kameran eteen, mutta vaadin silti lyhyttä kuvausta. Lopputuloksena on melko tympääntyneitä ilmeitä, mutta muokkauksen jälkeen uskon meidän saavan yhden kivan kuvan aikaiseksi. Painokorttien vaihtoehdot ovat lukuisia, mutta uskon, että kuvan valmistuttua on sen muokkaus kortiksi tosi helppoa. Vaikka tykkään tehdä kaikkea ja etenkin kortteja itse, niin tilatuilla korteilla on kumminkin semmoinen tietty virallinen ja arvokas fiilis. Kunhan kutsut ovat pidemmällä, niin esittelen ne blogissa. Valitettavasti emme pääse teettämään kortteja ennen vihkijän hankintaa, ja vihkijän pääsystä saamme tietää vasta kevättalvella...



Moni parihan lähettää nykyisin myös save the date -kortit, mikä on kyllä ihan hauska tapa. Toisaalta omat häämme ovat sen verran pienet, että en näe tarvetta "ylimääräisten" korttien lähettämiselle. Olemme jo tässä vaiheessa ilmoittaneet lähimmille ihmisille häiden päivämäärän, jotta he varmasti eivät hanki päällekkäisiä reissuja tms. Lisäksi aiomme postittaa kutsutkin sen verran aikaisin, että kaikille jää varmasti tarpeeksi aikaa reagoida niihin. Nykyisin niin moni lähtee syksyllä reissaamaan tai on muuten kiireinen, joten mielestäni 4-5kk etuajassa oleminen ei ole liioittelua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti