keskiviikko 25. lokakuuta 2017

Alkupalaveri hääseurueen voimin

Kaasoni toivoi, että kävisimme läpi häidemme peruspiirteitä jo näin hyvissä ajoin. Mikäs sen parempi tekosyy kutsua koko hääseurue viettämään mökki-iltaa! Kutsuimme paikalle siis kaason, kaason poikaystävän joka myös siis kuvaa häämme, bestmanin tyttöystävineen sekä minut meikkaavan siskoni poikaystävineen. Tuli periaatteessa tehtyä samalla monta kärpästä yhdellä iskulla, sillä meidän oli jo pitkään tehnyt mieli mökkeillä jollain porukalla. Lisäksi emme olleet koskaan tavanneet bestmanin tyttöystävää, joten oli kiva tutustua jo etukäteen häneenkin kun hän kerran häihimmekin on tulossa. Toisaalta porukka ei tuntenut toisiaan ennalta kuin osin, joten häiden sujuvuuden kannalta on luontevaa tutustuttaa kaikki vastuuhenkilöt toisiinsa ennen tositoimia.

Tässä vaiheessa ideana ei siis todellakaan ollut vetää mitänä hirveitä fläppitaulusessioita, vaan lähinnä rupatella porukalla. Ilta kuluikin valtaosin ihan muiden aiheiden kuin häiden jauhamiseen. Porukka kyseli ja me vastailimme häiden teemaan, majoittumiseen ja aikatauluun liittyvistä seikoista. Mietimme myös yhdessä ohjelmaa ja esitimme toiveitamme meille ennalta salaisiksi jäävien ohjelmien puolesta. Lähinnä siis suuntaviivoja tyyliin että ei mitään typerää pikkutuhmuuksia, ei "kuka määrää kaapin paikan" -henkistä sukupuoliroolittelua, ja että morsian tai sulhanen eivät kumpikaan halua missään nimessä joutua laulamaan :D Mielestäni on kiva antaa jotain pientä osviittaa omista toiveista, jottei sitten ärsytä joutua tekemään omissa häissä jotain omasta mielestä aivan typerää. Luulen kumminkin vastuuhenkilöidemme tuntevan meidät tarpeeksi hyvin, ettei tämmöistä käy. Toisaalta liika nipottaminen taas olisi aivan sama kuin kaiken ohjelman järjestäminen itse. Sekään ei siis ole kiva vaihtoehto.

Luonnollisesti meidän on vielä ennen häitä palaveroitava ihan kunnolla, sillä nyt esimerkiksi tarkkoja aikatauluja ei tietenkään ole lyöty lukkoon. Kunhan hääsuunnittelut on tehty, vihkijä varattu jne, niin voimme jo antaa kaikille häiden vastuullisille omat roolit ja tehtävät. Kaikki vaikuttivat kuitenkin hyvin halukkailta osallistumaan järjestelyihin ja vastuun ottamiseen, ja bestmanikin ilmoitti jo toivovansa voivan pitää puheen. Tästä raameiksi sovittiin vain, että kunhan puhe ei ole liian pitkä (bestman on siis tosi puhelias ja jutut venyvät usein pituudeltaan, josta hän itsekin vitsailee), ja että meidän Tinder-historiamme saa kyllä puheessa mainita. Oli hauskaa, että bestman erikseen kysyi, onko meistä Tinderissä tapaaminen jotenkin hyssyteltävä puheenaihe häiden osalta. Myös hän itse tyttöystävineen on tavannut siellä. Minusta Tinder kuuluu nykymaailman seurustelukulttuuriin niin voimakkaasti, että siellä tapaaminen on täysin luonnollinen ja normaali keino tavata toisia ihmisiä. Kai se on paljon parempi etsiä sopivia kumppaneita rauhassa pohdiskellen kotisohvalla, eikä lähteä joka viikonloppu baariin örveltämään ja sönkkäämään vieraille ihmisille. Olen itse jopa hieman ylpeä, että meidän tutustumisemme Tinderin kautta oli jotenkin niin helppoa ja luontevaa, etenkin kahdelle hiljaiselle ihmiselle. Emme varmasti olisi koskaan tavanneet tosielämässä, emmekä uskaltaneet mennä jututtamaan toisiamme.

Kodalla grillaaminen kuului mökki-illan ohjelmistoon. Kuvaajana siskoni Venla Kekäläinen.
Eräs hääseurueen muiden jäsenten yhteen ääneen toivoma asia oli livemusiikki, ja trubaduuri koettiin kivoimmaksi vaihtoehdoksi. Olen itse hieman kahden vaiheilla tästä, koska vain kelvollinen trubaduuri ei tuo mielestäni juhliin yhtään lisäarvoa. Vain todella hyvä ja juhliemme luonteeseen sopiva muusikko kelpaa. Lisäksi haluaisin itse olla vaikuttamassa biisilistaan, koska omaan fiilikseeni musiikilla on älyttömän iso merkitys. Luonnollisesti häissä en sitten halua kiukustua siitä, että joudun kuuntelemaan jotain omaan makuuni sopimatonta musiikkia - mitä muuten tosi iso osa esimerkiksi keskiverto hääbändien biisilistoista sisältää. Toisaalta musiikista en ole valmis kovin paljoa maksamaan, koska häissä riittää maksettavaa ihan riittävästi muutenkin. Poikaystäväni kysyy nyt ainakin erään tuttunsa kiinnostusta tällaiseen keikkaan, minunkin pitänee tutustua hänen livevideoihinsa lähiaikoina.

Olimme kaikki tyytyväisiä mökkeilyyn, ja koko porukka tuli hienosti juttuun keskenään. Uskon, että tällä poppoolla häiden järjestäminen tulee sujumaan vaivattomasti ja vailla turhaa kiukuttelua. Nyt kun vielä itse oppisin jakamaan vastuuta, enkä haalisi joka ikistä pikkuhommaa omalle kontolleni!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti