maanantai 22. toukokuuta 2017

Häämekkopohdintaa

Odotan suurella innolla sitä, että pääsen sovittelemaan häämekkoja! Koska hääni ovat vielä pitkän matkan päässä, niin en kuitenkaan pääse tuohon touhuun ihan hetkeen. Ajattelin jättää mekon oston ensi keväälle kun ideani sen suhteen ovat ehkä paremmin kirkastuneet ja tiedän suunnilleen, missä mitoissa tulen olemaan. Olisi aika helvetillistä lähteä muokkaamaan mekkoa vielä viime hetkellä ennen häitä tai todeta, että olisi sittenkin halunnut jonkun ihan toisenlaisen koltun.


Ideatasoni on tällä hetkellä siinä vaiheessa, etten tiedä edes haluamani mekon väriä. Olen periaatteessa ihastunut myös hempeisiin pastelliväreihin, eli joku ihan hennon mintunvihreä tai vaaleanpunertava voisi olla aivan yhtä hyvä kuin perinteinen valkea. Alunperin halusin ehdottomasti vihreän häämekon, mutta toisaalta: tuntuvatko häät häiltä ilman suht. perinteistä häämekkoa? Vai onko olo kuin vanhojentansseissa? En ole sulkenut vihreää silti pois, sopivan mekon sattuessa kohdalle voin aivan hyvin kallistua siihen.


Unelmamekkoni saisi joka tapauksessa olla ei-prinsessmekko. Ei missään tapauksessa mikään valtavan iso, missä ei pysty itse käymään edes vessassa. Tällä hetkellä tuntuu, että mekossa saisi olla jonkun verran hihaa, jopa pitkät pitsiset hihat voisivat sopia syyshäihin. Pitsi on muutenkin materiaali, mistä pidän eniten. Haluan kevyen keijukaismaisen mekon, mikä päällä voisin olla periaatteessa miltä vuosisadalta tahansa. Kaipaan ajattomuutta, enkä mitään tönkköjä kermakakkuja. Koska paikkana on viikinkikylä, niin modernin morsiamen valinnat eivät oikein istu kuvioihin. Hieman linnanneitoa ja metsän keijua. Melko kapea malli, ei hihattomuutta eikä halterneckiä. Ei jalokiviä tai muuta hörhöä. Pitkä ja tyköistuva kumminkin.

Mekon osto liikkeestä tuntuu jotenkin tosi työläältä. En tunne mitään hienoa häämekkosanastoa, enkä varmaan osaa kuvailla haluamaani mekkoa tarpeeksi hyvin. Onneksi ideakuvia voi varmasti viedä mukanaan ja antaa osaavan myyjän kiikuttaa sopiaa tarjolle. Tai sitten ihan vaan lähteä heiluttelemaan rekkejä siinä toivossa, että tietää itse mitä haluaa sitten kun sen löytää. En ole mikään himoshoppaaja, vaan tilaan vaatteeni yleensä mielummin netistä. Sovituskopit aiheuttavat pienoista kammoa, ja yleensä sovitetut vaatteet aiheuttavat lähinnä inhoa - kuka tämänkin hirvityksen on suunnitellut, eihän se istu lainkaan. Toivon löytäväni omalle melko hankalalle kropalleni mekon, joka sekä imartelee oikeita kohtia että sopii makuuni.


Tiedän, että en tule tyytymään mekkokaupoilla ihan ok -vaihtoehtoihin. Haluan sellaisen mekon, missä olo tuntuu morsiamelta. Jossa tunnen olevani kauneimmillani ja jota ilman en halua mennä naimisiin. En kuitenkaan aio pistää mekkoon maltaita, vaan toivon selviäväni parissa satasella ulos hääliikkeestä. Olen kurkkinut myös ihan perinteisten vaatekauppojen nettikauppoihin, sillä siellä tuntuu olevan täysin häämekosta käyviä pitkiä mekkoja tähän aikaan vuodesta hyvin tarjolla. Ihan sitä oikeaa en ole vielä löytänyt, mutta miksei häämekko voisi olla tilattu vaikkapa H&M:ltä? Tekeekö mekosta jotenkin oikean se, että se on ostettu hienosta häävaatekaupasta? Varmasti monen mielessä marketeista ja vaatekaupoista hankituista hääpuvuista tulee mieleen lähinnä kolmatta kertaa naimisiin menevän aikuisen naisen vaaleat jakkupuvut tai maistraatissa lounastauolla avioituvan farkkulookki, mutta uskon, että osaisin stailata todella näyttäviä morsiamia ihan noiden halpisvaatteidenkin puolelta. Lähtökohtaisesti odottelen tosiaan kuitenkin sinne kevätpuolelle tämän hankinnan kanssa, mutta oikein hyvän löydöksen osuessa kohdalle saatan tehdä kaupat jo aiemminkin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti